Er bestaan 2 soorten toiles: pasvorm & prototype.

Toile als pasvorm

Deze toile is een ruwe schets van jouw lichaam, maar dan vertaald naar een 3D-volume. Hoe werkt dat?  Jij wordt opgemeten, vervolgens tekent Save Our Shape een basispatroon perfect op jouw maat. Dit eerste patroon is een rechttoe rechtaan model in baalkatoen van een broek of een jurk. Modetrends of jouw specifieke stijl zitten er nog niet in verwerkt. De naden zijn nog niet afgewerkt en meestal ontbreekt de rits nog. Aan de hand van deze jurk (of broek) kan jij checken of je maten moeten worden bijgestuurd. Mensen zijn nu eenmaal niet perfect symmetrisch en de stand van het lichaam heeft ook een grote invloed op de pasvorm.

Met het basispatroon kan jij je toile maken. Vervolgens ga je na of die goed zit en naar wens is. Vind je het moeilijk om dit zelf te beoordelen? Vraag dan raad aan een SOS meter in jouw buurt. Zij kan samen met jou de doorpas doen. De SOS meter geeft dan ook de correcties door aan SOS, zodat wij jouw basispatroon helemaal op punt kunnen stellen.

Eens dit patroon perfect op maat is, kan je zorgeloos de modellen van Save Our Shape bestellen via de webshop.

Basispatroon voor de toile van de jurk.

Basispatroon voor de toile van de broek.

Toile als prototype

Vooraleer een nieuw model perfect op punt staat, wordt het een aantal keren doorgetest. Maak je verschillende proefversies gebruik makend van de stof die we voor het kledingstuk willen, dan gaat dit gepaard met een behoorlijk groot prijskaartje.

Bij Save Our Shape werken we daarom doorgaans de allereerste proefmodellen uit in baalkatoen. Zo kunnen we meteen beoordelen of de belijning goed zit, de zak op de juiste plaats staat, de kraag groot genoeg is, de mouwlengte is zoals we willen en al die andere belangrijke checkpunten.

Om de uiteindelijke snit perfect te kennen, maken we nadien nog één (of meerdere) prototypes in de uiteindelijke stof die we gekozen hebben voor het model.