Sinds ik in 2017 met Inge in contact kwam, is ze niet meer weg te slaan van de Save Our Shape naaipatronen op maat. ‘Waarom het warm water opnieuw uitvinden als het al bestaat’, zegt ze. Niet dat Inge zo’n last heeft met andere patronen, maar ze moet ze toch altijd wel hier of daar aanpassen om een mooie pasvorm te krijgen. Niet meer dus sinds haar SOS verslaving.

Maar onlangs paste ze toch ééns een doorpasjurk in haar dichtstbijzijnde confectiemaat….voor de lol.

Dju, ’t is weer van da!’ hoorde ik vanuit het pashokje. ‘Ik krijg dat ding niet over m’n billen, heb ik altijd als ik ga shoppen.’

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms wel eens twijfelde aan de noodzaak voor Inge, aan een patroon op maat. Ze ziet er perfect uit, dus dacht ik dat het haar vooral ging om de snelheid van werken, die onze patronen bieden.

Toen ik haar zag in de doorpasjurk, was het heel duidelijk. Haar heupvorming zit lager dan gemiddeld, waardoor ze op het stuk vanuit de taille naar de heupen een bolling heeft die voor haar op totaal de verkeerde plek zit.

Verder zie je dat zij een korter bovenlichaam heeft. De ruglengte in de jurk is te lang, waardoor je ter hoogte van het zitvlak straling krijgt naar de zijnaad toe. De nepen op het zitvlak zitten te laag voor haar.

Verder zie je dat standaardmouwlengte te lang is voor Inge en dat de ruimte op de bovenarm nét wat te krap is.

Bij een ingewikkeld patroon kan dat best al een hele klus worden om dat allemaal te gaan aanpassen.

Vandaar dus Inge’s enthousiasme over de Save Our Shape patronen!

Wil jij voortaan ook sneller een leuk en tof eindresultaat bekomen?
Schrijf je dan nog snel in voor de workshop ‘jouw patroon op maat- jurk’.

We beginnen aanstaande woensdag. We meten je van kop tot teen op en je krijgt tijdens de eerste sessie al meteen zo’n doorpasjurk aan. Zie je gelijk wat de oorzaak is van al dat gevloek in het pashokje. En wie zou daar nu een mouw aan kunnen passen?…

yes… Save Our Shape.

Schrijf je hier in.