WAT ALS…mode werd gemaakt door ‘normale wijven’?

Ooit heb ik mij ingeschreven voor een naaicursus omdat ik de hedendaagse mode spuugzat was. Ik wilde mijn eigen ding (aan-)doen.
Al gauw merkte ik dat je daarvoor niet alleen moet kunnen naaien, maar ook een terdegen inzicht in patroonopstellingen. Zo gedreven en enthousiast als ik ben, heb ik mijn toenmalige carrière opgegeven om mij helemaal te verdiepen in de wereld van patronen.
Nu begrijp ik wel dat niet iedereen zo zot is om daar haar/zijn carrière voor op te geven, maar iedereen is wel zot van wat uniek en uitzonderlijk is. Althans de klanten van Save Our Shape!
Jullie  zijn meerwaarde zoekers, met een grondige hekel aan de eenheidsworst en een voorliefde voor absolute elegantie.
Nieuwe workshop reeks: modelveranderingen.
Omdat het bedenken en uitwerken van nieuwe projecten één van mijn doorgeschoten hobby’s is, ontwikkelde ik een nieuwe workshop-reeks. Eentje waarbij ik jullie de tools aanreik om met je basispatroon de modewereld lik op stuk te geven! Je leert hoe je baas wordt over jouw basispatroon.
Binnenkort maak jij wat jij wil dragen!
Achter de schermen zijn we (dikke kus aan Rita en Inge xxx) naarstig bezig met de lesvoorbereidingen. Van elk ontwerp wordt een theoriefiche opgemaakt. We werken ook elk ontwerp uit in een proefstofje, zodat je deze kan passen tijdens de  workshop.
De workshop draait rond 5 thema’s voor de jurk-bloes-rok: halslijnen, corsage, kragen, mouwen, rokdeel.
De broek is op zichzelf het 6de thema. Per thema stellen we verschillende reeksen voor, opgedeeld in moeilijkheidsgraad (rood en blauw = beginners, groen=beginners +).
Per reeks leer je telkens 5 designs ontwikkelen. In de cursus leggen we uit hoe je opstart en waar je op dient te letten bij het transformeren van het basispatroon. Je kan deze designs letterlijk overnemen, maar naarmate je het onder de knie hebt, kan je er eigen kwinkslag aan geven. 5 is best veel voor beginners, daarom dat je de theoriefiches mee naar huis krijgt. Zodra je het principe van de eerste 2 à 3 door hebt, kan je er in je eentje verder mee aan de slag. Hoeveel designs je kan uitwerken tijdens de workshop, hangt af van je niveau.
Voorbeeld.
Volg je meerdere reeksen, dan kan jij deze jurken zelf intekenen.

Feestjurk voor beginners

De watervaljurk is hier feestelijk uitgewerkt door de roklengte te verlengen. Met een korte rok, heb je zo een zomerse jurk. Dit is zeker haalbaar voor beginners.
Feestjurk: hals 11 – mouw 9 – rok 2

Claire Jurk voor gevorderden

Wie al heel wat kan met een patroon en op zoek is naar een uitdaging, die zou zich kunnen wagen aan het uittekenen van de Claire Jurk.
Claire jurk: kraag 8 – mouw 1 en 10 – rok 3, 13, 7 en 10
Praktisch.
De cursussen starten in februari en gaan afwisselend door op zaterdag en dinsdag. Op zaterdag lopen soms 2 reeksen simultaan, je kan slechts voor 1 reeks tegelijk inschrijven.
Je hoeft de thema’s niet perse in volgorde te volgen. Heb jij het verwerken van de halslijn al onder de knie, dan kan je meteen naar de corsage. Of heb je enkel interesse voor de mouw, dan volg je enkel die reeks.
Een cursus duurt een hele dag, waarbij we ons vooral focussen op het tekenen van de patronen. In de namiddag heb je de mogelijkheid om een prototype te maken van je favoriete ontwerp.
Je vertrekt van je persoonlijke basispatroon indien je al klant bent bij Save Our Shape. Nieuwe klanten vertrekken van een Semi Fit Patroon, je dient dan bij inschrijving je 4 hoofdmaten door te geven.
Om een optimale begeleiding te kunnen garanderen, zijn de plaatsen per reeks beperkt.
DUS…vind je in de winkels niet jouw maat, niet jouw smaak?
DIFY…do it fucking yourself!
INSCHRIJVEN