Patronen op maat hoeven niet persé door jezelf gebruikt te worden. Het hoeft ook niet persé op maat. Heb je ergens dé ideale trouwjurk gezien, maar niet in de kleur die je wil. Of jouw maat is nét uitverkocht. Of de jurk hangt vol parels wat niet echt jouw ‘cup of tea’ is.
Dan maakt Save Our Shape een vergelijkbaar patroon. We houden er wel aan om steeds een eigen inbreng te geven, want niemand houdt ervan om gekopieerd te worden.
Je kan het patroon doorgeven aan een lieve mama, tante, oma of vriendin die het voor jou wil maken.
Cummiekleedjes… de kost kan hoog oplopen als je je dochter in high fashion wil kleden. Geef je ontwerp of schets door aan Save Our Shape en wij maken het patroon. De kosten die je uitspaart aan het high fashion label, kan je nu besteden aan extravaganza stof en fournituren. The fun is where creativity begins!
Save Our Shape ontwikkelt patronen op basis van schetsen, beschrijvingen of een voorbeeld. We maken prototypes en samples. We begeleiden je bij de doorpassen en sturen het patroon bij tot het helemaal jouw ding is. Belangrijk om weten: je ontvangt de rechten op het patroon zodra dit volledig productieklaar is!
Alle naaipatronen die we ontwikkelen, kunnen we ook volledig afgewerkt aanleveren, in een confectiemaat of op jouw maat. Weet je niet goed wat bij je past? Maak een afspraak en kom onze pasmodelletjes testen. Zo zie je meteen met welke halsbelijning jij bijvoorbeeld het beste staat. Geen idee welke kleuren je goed staan, daar helpen we je ook bij. Je wil een zeer exclusieve print, op een zeer specifieke stof, dan maken wij dat voor je.

Niet alleen maar naaipatronen…

…Maar Ook Kledingstukken….en zoveel meer…
Heb je een bijzonder verzoek, bijvoorbeeld een aparte kleur, een speciaal item dat je nergens anders kan vinden, of een eigen ontwerp,  dan mag je bij ons komen aankloppen.
Offertes worden steeds met plezier en vrijblijvend opgesteld.
Design

Je Wil een Eigen Collectie Uitbrengen?

Save Our Shape ontwikkelt patronen op basis van schetsen, beschrijvingen of een voorbeeld. We maken prototypes en samples. We begeleiden je bij de doorpassen en sturen het patroon bij tot het helemaal jouw ding is.
Design

Supercoole jas

Uit het prototype blijkt het niet, maar de opdrachtgeefster gebruikte voor het design een geweldige stof en maakte er een supercoole unisex jas van.

Sliders

Streelzacht

Voor dit opstartende babymerk werkten we een gamma aan patronen uit voor baby’s uitzet. Elk design werd omgezet in een technische fiche met duidelijke instructies voor het borduurbedrijf, opdat de positionering en kleurcombinaties exact zouden zijn zoals in de ontwerpschetsen.

Options

Easy beachware

Easy to wear but not to make. De opdracht was om een gemakkelijk draagbaar, transformeerbaar én omkeerbaar kledingstuk te creëren. Op papier heel tof, maar wel even puzzelen om het via een patroon voor elkaar te krijgen. De creatieve input van de ontwerpers was hierbij van cruciaal belang. De uiteindelijke stofkeuze, luxueuze zijde met bohemien-chic prints, maken van deze jurken stuk voor stuk pareltjes.

Options

Vrouwelijke snit

De opdrachtgeefster was het beu om in een overzised en gedateerd plunje het trainingsveld op te moeten gaan.  In samenspraak met de klant ontwikkelden we een elegant maar sportief model, op maat van de opdrachtgeefster. Eerst een prototype in baalkatoen, waarbij vooral op de belijning gelet werd. Na doorpas werden daar praktische wijzigingen voor gebruik aan toegevoegd. We werkten vervolgens een sample uit in gewaxte, regenbestendige stof.

Waarom Werken Met Save Our Shape?

  • Je wil kleinschalig je project opstarten.
  • Je wil nu doordacht werken om er in de toekomst de vruchten van te plukken.
  • Je denkt na over een realistische matentabel.
  • Je houdt van 1 op 1 comunicatie en real life meetings.
  • Je werkt graag stap voor stap ipv snel en roekeloos.
  • Patronen zijn zowel op papier als digitaal aanleverbaar.
  • We verzorgen tevens de gradatie.