Op veler werkvloer is het al ingeburgerd, het glijdend werkuur. Door met begin en einduur van de werkdag flexibel om te gaan, komen medewerkers minder gestresseerd aan op het werk en kunnen ze hun privézaken en werkzaken gemakkelijker combineren.
Het bracht ons op een idee!
Sinds dit jaar werken we via workshops om een patroon op maat aan te maken. Dit kadert in een filosofie om maatwerk betaalbaarder te maken voor een groter publiek. Door meerdere klanten tegelijk op te meten en door de deelnemer huiswerk te geven, kunnen we de prijs verlagen. Een win-win voor iedereen.
We merken echter dat het opleggen van vaste data voor velen ‘ne lastige’ is.
We hebben tegenwoordig zoveel activiteiten die wekelijks of via een bepaald ritme terugkeren. Voor alleenstaanden met een week-op regeling is het evenmin evident.
Vandaar dat we in 2019 starten met de ‘glijdende sessies’. Je bepaalt zelf wanneer je naar de sessie komt en hoeveel tijd je tussen de sessies in laat, op voorwaarde dat de vastgelegde stam-en glijtijd wordt nageleefd. De stamtijd is de periode waarvoor je inschrijft. De glijtijd bepaal je zelf door je data op voorhand vast te leggen.
We voorzien 3 grote periodes: winter-lente en herfst. In elke periode verloopt het traject over 3 maanden. Per periode verschuiven we van weekdag. In de winter komen we samen op woensdag avond, in de lente op dinsdag avond en in de herfst op donderdag avond.
Per periode prik je minstens 4 data. Daarvan kies je bij voorkeur per maand 1 datum, zodat je het maximum aan extra informatie kan meepikken. Deze extra info is op voorhand vastgelegd per maand. In maand 1 doen we enkel de opmetingen en doorpassen, in maand 2 komt er het stof-en kleuradvies bij. In maand 3 tonen we je de mogelijke modelveranderingen, die we uitwerken aan de hand van de voorkeuren van de deelnemers.
Om een aantal praktische zaken te kunnen voorbereiden, vragen we wel om bij inschrijving je persoonlijke data al vast te leggen. Dat wil niet zeggen dat je niet mag of kan schuiven mocht je onverwacht toch niet kunnen komen naar een bepaalde sessie, bijvoorbeeld door ziekte.
Ben je een snelle naaister, dan kan je met een interval van 1 week werken. Je kan heel snel (op een dag of op 2 avonden) je doorpasjurk in elkaar stikken. Heb jij wat meer tijd nodig, of je kan enkel in het weekend eraan werken, dan hanteer je best een interval van 2 weken.
Hoe gaat dat er in de praktijk aan toe? Voorbeeld:
Mieke schrijft zich in voor de winterperiode en geeft bij de inschrijving 4 data op:
Periode 1: jan-feb-maart: beschikbare data:
Jan: 16-23-30
Feb: 6-13-20-27
Maart: 13-20-27
Mieke kan snel haar huiswerk klaar hebben, maar ze kan niet starten op 16 januari en in de tweede week van maart gaat ze met vriendinnen op citytrip. Haar traject ziet er zo uit:
Sessie 1: 23-30 januari
Sessie 2: 6 februari
Sessie 3: 20 maart
Sessie 4: 27 maart (indien nodig)
In dit geval moet ze wachten tot eind maart om haar finaal patroon te kunnen ontvangen. Ze zou daarom haar derde sessie ook al in februari mogen vastleggen, en dan nog een keertje extra komen in maart om de sessie van de modelverandering mee te volgen.
Zo komt ze dus niet alleen aan een patroon op maat, maar ook aan een traject op maat.
Heb je er ook zin in gekregen?
Boek hier alvast je plekje.