WIJ CREËREN VRIJHEID

Wij voeren een anti-‘pashokverdriet’ beleid. Wij zijn voor vestimentaire vrijheid en streven naar het opperste geluk door ruimte te maken voor design en creativiteit.

Sos is een platform voor naaipatronen op maat, waarbij elke unieke bodysculpture het patroon bepaalt en niets wordt opgelegd. We hebben respect voor ieders lichaam en vertalen dit naar maat én vorm. Wij zijn er voor vrouwen die graag bijzondere kleding in hun eigen maat willen en er zelf creatief mee aan de slag willen beginnen. Dankzij de patronen van Save Our Shape kan je als hobbynaaister zonder patroonkennis en frustraties, sneller tot dat perfecte eindresultaat komen.

VOOR WIE

In de huidige maatschappij krijgen vrouwen vaak een stereotype vrouwbeeld opgelegd waar velen zich niet goed bij voelen. Bij Save Our Shape willen wij dat vrouwen zich terug goed in hun vel voelen, los van de opgelegde stereotypen. Wij streven er met onze patronen naar dat vrouwen gelukkig kunnen zijn met de vorm die de natuur hen schonk. Daarom ontwerpen wij patronen die passen bij het lichaam van deze vrouwen en niet omgekeerd. We zijn ervan overtuigd dat vrouwen hierdoor gelukkig en zelfzeker door het leven kunnen gaan, waardoor ze evenwichtigere moeders worden, leukere vriendinnen zijn en zich tot ambitieuze professionals kunnen ontwikkelen;

Vrouwen die kiezen voor Save Our Shape, kiezen ervoor om eigenwijs te zijn en om zich niet langer in een hokje te laten duwen. Voor ons is elke vrouw uniek en mag ze gezien worden zoals ze is.

WAAROM

Ik ben Nicky en ik heb een zandloperfiguur. Easy, hoor ik je denken. Maar wel een zandloperfiguur van het ronde type. Voor de confectie zijn mijn bovenarmen te breed, mijn schouders te sportief, mijn buik te dik en mijn bovenbenen te zwaar. Kies ik maatje 44? Dan zit het bovenstuk goed en krijg ik het bloesje aan…maar ook niet meer dan dat. Bij een jurk krijg ik de ritssluiting toe tot net boven mijn heupen. En een mooi aansluitend jas? Wel, daarvan scheurt de voering bijna meteen wanneer ik mijn zoontje of dochter in de lucht til. Een leuke broek vinden die mijn lichaam flatteert? Hopeloos. Ik ben geen fan van skinny jeans, nog minder van harembroeken, om over het bouwvakkersdécolleté nog maar te zwijgen.
Wat ik nog heel vervelend vind? BH-bandjes die komen piepen wanneer ik voorover buig en op hetzelfde moment mijn décolleté niets meer aan de verbeelding overlaat. Heb ik een leuk jurkje in de kast hangen en loop ik een vrouw voorbij in hetzelfde jurkje, maar maatje 34? Dan doe ik mijn kleedje nooit, never meer aan.

View Our Latest News

Wat een tijdsbesparing! Door dat ik mijn patroon niet hoef over te nemen en meteen kan uitknippen, kan ik veel sneller aan mijn naaiproject beginnen. Dat bespaart me een halve dag werk.

Inge G.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontdek als eerste nieuwe data en workshops.

Blijf op de hoogte
OP AFSPRAAK

WEDNESDAY – FRIDAY

09:00 ~ 17.00

SATURDAY – ENKEL WORKSHOPS

09:30 ~ 16.30