Sos biedt een platform aan voor naaipatronen op maat of op vorm, waarbij elke unieke bodysculpture het patroon bepaalt en niets wordt opgelegd. We hebben respect voor ieders lichaam en vertalen dit naar maat én vorm. Wij zijn er voor vrouwen die graag bijzondere kleding in hun eigen maat én vorm willen en er zelf creatief aan willen beginnen of het willen laten maken. Dankzij de patronen van Save Our Shape kan je als hobbynaaister zonder patroonkennis en frustraties, sneller tot dat perfecte eindresultaat komen.

Patroon op vorm:

→ 4 maten

Kies je voor een patroon op vorm, dan heb je slechts 4 maten nodig. Vergelijk ze met de matentabel en vind zo je best passende kledingmaat.

Patroon opmaat:

→ 40 maten

Kies je voor een patroon op maat, dan volg je best een workshop of je maakt een individuele afspraak op het hoofdkantoor van Save Our Shape in Brasschaat. Alle patronen die je nadien aankoopt via de webshop, kunnen omgezet worden naar jouw persoonlijke maat.

Onze troeven

  • 100% jouw maat
  • Tijdbesparend en efficiënt
  • Patronen met  naadwaarden
  • Je hoeft slechts één maat uit te knippen: de jouwe.

In de huidige maatschappij krijgen vrouwen vaak een stereotype vrouwbeeld opgelegd waar velen zich niet goed bij voelen. Bij Save Our Shape willen wij dat vrouwen zich terug goed in hun vel voelen, los van de opgelegde stereotypen. Wij streven er met onze patronen naar dat vrouwen gelukkig kunnen zijn met de vorm die de natuur hen schonk. Daarom ontwerpen wij patronen die passen bij het lichaam van deze vrouwen en niet omgekeerd. We zijn ervan overtuigd dat vrouwen hierdoor gelukkig en zelfzeker door het leven kunnen gaan, waardoor ze evenwichtigere moeders worden, leukere vriendinnen zijn en zich tot ambitieuze professionals kunnen ontwikkelen;

Vrouwen die kiezen voor Save Our Shape, kiezen ervoor om eigenwijs te zijn en om zich niet langer in een hokje te laten duwen. Voor ons is elke vrouw uniek en mag ze gezien worden zoals ze is.

Ik ben Nicky en ik heb een zandloperfiguur. Easy, hoor ik je denken. Maar wel een zandloperfiguur van het ronde type. Voor de confectie zijn mijn bovenarmen te breed, mijn schouders te sportief, mijn buik te dik en mijn bovenbenen te zwaar.  Kies ik maatje 44? Dan zit het bovenstuk goed en krijg ik het bloesje aan…maar ook niet meer dan dat. Bij een jurk krijg ik de ritssluiting toe tot net boven mijn heupen. En een mooi aansluitend jas? Wel, daarvan scheurt de voering bijna meteen wanneer ik mijn zoontje of dochter in de lucht til. Een leuke broek vinden die mijn lichaam flatteert? Hopeloos. Ik ben geen fan van skinny jeans, nog minder van harembroeken, om over het bouwvakkersdécolleté nog maar te zwijgen.

Wat ik nog heel vervelend vind? BH-bandjes die komen piepen wanneer ik voorover buig en op hetzelfde moment mijn décolleté niets meer aan de verbeelding overlaat. Heb ik een leuk jurkje in de kast hangen en loop ik een vrouw voorbij in hetzelfde jurkje, maar maatje 34? Dan doe ik mijn kleedje nooit, never meer aan.

Behoorlijk wat vestimentaire uitdagingen dus! Ik besloot mijn lot zelf in handen te nemen met twee opeenvolgende naaicursussen en een professionele opleiding manueel en CAD-patroontekenen. En daar begint het verhaal van SOS…

In een vorige carrière was ik restaurateur van metalen voorwerpen. Een heel nobel vak, want je zet je in voor de mooie, waardevolle objecten en monumenten uit het verleden. Meer dan tien jaar heb ik mijn zaak met veel passie geleid. Tot het moment waarop iemand het woord ‘burn-out’ uitsprak. Het licht ging even uit. Te hard gewerkt en te weinig ontspanning. Na een lange periode van bezinning, van tegen muren lopen en terug koers kiezen,  besliste ik dat ik meer ruimte wilde voor creativiteit. Ik gaf mijn zaak door aan mijn zakenpartner en begon met een opleiding patroontekenen.

Heb ik spijt? Neen, absoluut niet. Was het moeilijk? Ja! Maar dit is een nieuw hoofdstuk en ik ga er opnieuw 100% voor. Maar deze keer met een agenda die beter in balans is.